torsdag 5 augusti 2010

Att ta sig till Lima

5 Augusti 2010

Gick upp 04:30 för att vid 07:00 åka från Landvetter flygplats. Inga konstigheter, och jag hann till och med köpa mej lite dollar och resecheckar. Efter två timmars flygande med Regional CAE ombord på ett litet Embraer 170 var vi framme i Paris och det var dags för första bytet. Riktigt smidigt, så himla skönt att slippa hämta ut väskan! Bara att ta bussen till nästa terminal.

Denna resa var något längre, och vi var kvar på Charles de Gaulle en timme extra av någon anledning. Jag satt mellan två ivorianer, trevliga, man de var bättre på franska än engelska. Lunchen var riktigt fin, Gazpacho, pastasallad och fiskgratäng. Air France var himla lyxigt att flyga med. Planet, ett Boeing 747, var stort! Två våningar och 3-4-3 rader. De delade ut kit med bl a ögonmasker, hörlurar, mm till alla, och så vin! =)

Väl framme i Atlanta var det värre, kontroller, blanketter, fler kontroller och köer! Jag skulle inte ens stanna i USA, men skulle ändå uppge adressen där jag skulle bo. Vad hade jag egentligen för avsikter med min tre timmar långa mellanlandning? Detta inklusive fingeravtryck... Efter att ha tagit mig igenom allt detta kom nästa pärs... Planet var överbokat! 30 personer var utan platser, inklusive mig! Jag hade bara bokat i april, så jag vet inte varför jag inte varför jag hamnade utanför. Efter vad som kändes som en evighet fick jag till slut komma ombord, tillsammans med franska Marion. Himla trevlig tjej som skulle till Lima för att utbytesstudera, något slags Erasmusprojekt.

Flygturen med Boeing 767-400 gick även den fint, även om det inte var lika lyxigt. Delta serverade pasta med tetravin, och en torr sallad. Men väl personliga skärmar! Massor av filmer och tv-serier att välja på och man kunde när som helst se vart man befann sig och hur långt det var kvar. Det dröjer nog tills mitt favvobolag Ryanair skaffar sånt!

Framme i Lima blev jag upphämtad av en chaufför från Intej [inntech] som körde mig till mitt hus.  Lilla 60-åriga Gloria skulle bestämt kånka min 25-kilos väska uppför trapporna! Sen blev det sovdags...Var framme där 00:30, alltså 07:30 svensk tid! 26 timmar!