tisdag 2 april 2013

Apor på zoo

Efter att ha blivit solbränd av snorkling och nerkyld av försränning åkte jag på en rejäl förkylning och fick hålla mig på hotellet ett par dagar. På grund av filippinoterroristerna och regeringens avrådan fick jag ge upp att dyka på Sipadan, se sköldpaddor, se orangutangcentrat, eller åka på flodtur med näsapor. Tiden började också ta slut, så för att få se de häftiga aporna överhuvudtaget åkte jag till djurparken.

 
Pygméelefant och Malayatiger

Djurparken låg en bit utanför staden och jag fick betala över 200 kronor bara till taxin. Som tur var djurparken väldigt bra. Många spännande arter, med fokus på djur från Borneo. Längst in i parken låg också en botanisk trädgård, med bland annat denna läckra spindelliljan.


 

Världens minsta björn, Malajbjörnen, fanns såklart här, liksom orangutanger. Där fanns en liten unge, oj så söt! Mamman var dock ganska beskyddande, så det var svårt att få en bra titt på den lille. I hägnet bredvid bodde näsaporna, häftiga djur. Den imponerande näsan på ledarhannen guppade roligt när han tuggade... Hur tänkte evolutionen här?